0 Läs mer >>
Den här kassen gjorde jag åt en väninna som driver en blogg som numera heter En mammas dag/weronica, men som i början hette Living by W, som blir lite snitsigare i tryck:
 
 
Detta tryck är inspirerat av ett roligt halsband jag såg, och blev till kökshanddukar som jag ska ge till kökspersonalen på Bäckedal Folkhögskola dit jag ska åka på musikkurs om ett par dagar, och till örngott som också ska bli presenter.
 
 
 
 

Diverse sommartryck

0 Läs mer >>
Solen påbörjad...
 
 
 
Och avslutad! De ljusare trådarna broderades hemma hos barndomsvännen Jennifer.
 
 
Himmel runt solen, broderad på olika sommarutflykter, och första solstrålen påbörjad.
 
 
Efter jord/rötter och jord/gräs kommer ett lager med bara gräs, påbörjat på en minisemester i Linköping.
 
Gräset är broderat med skräddarknapphål i dubbla rader. Här syns både enkel och dubbel.
 
 
 
 
 
 
 
 

Klänning 6

0 Läs mer >>
Eftersom linnepapperstillverkningen inte var riktigt tillfredställande, och min snälla pappa hade snickrat ihop en tryckram åt mig, så bestämde jag mig för att göra nytt papper av returpapper. Jag hämtade ett par säckar strimlor från papperstuggen på min systers jobb:
 
Dessa blötte jag och körde med mixerstav i två omgångar för att finfördela ordentligt.
Till vänster, mixat två gånger, till höger en gång.
 
Pappersmassan blandas med ganska mycket vatten i en balja som är stor nog att doppa ner ramen i både vertikalt och horisontellt. Konsistensen är nästan som välling.
 
Ner med ramen vertikalt, upp med den horisontellt och låt så mycket som möjligt av vattnet rinna av.
 
Nu kan man lägga i blommor eller blad eller vad man vill ha som dekoration.
 
Däckeln, den "tomma" ramen, tas av och en tygbit läggs på pappersmassan. Tygbiten ger pappret struktur, så det kan vara roligt att experimentera med jeanslappar, lite grövre tyg och annat kul.
 
 Sedan vänds ramen. Här kan man med fördel använda en guskbräda, en sorts svängd grej som man kan pressa ut så mycket vatten som möjligt med genom att gunga ramen fram och tillbaka. Men det går också att pressa ut en del med händerna. Bordet jag jobbar på står i en liten lutning så att vattnet rinner ner i gräset.
 
Ramen lirkas bort från tyget, och förhoppningsvis har pappersmassan fastnat på tyget.
 
Jag provade att göra en stämpel av ståltråd som jag fäst i ramen med sytråd, och hade jag velat ha kvar den så skulle jag inte ha pressat pappret, upptäckte jag. Men nu la jag en tygbit till ovanpå pappersmassan,
och la den i press under min makes fötter
så då försvann märket. Men de papper som pressats med blad och blommor fick förstås behålla mönstret!
 
Använder man torkade blommor och växter så kan de sitta kvar, men eftersom jag valde att använda helt nyplockade blad så tog jag bort dem efter press.
 
De är jätteroliga att skriva på!
 
Jag har inte riktigt givit upp tanken på att göra linnepapper med en ordentligt finfördelad massa, men... inte i år. Och nog inte nästa.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Papperspapper

0 Läs mer >>
Av garn- och tygrester tänkte jag försöka mig på att göra linnepapper. Finfördelningen var det största bekymret. Proffessionen använder sig av en kvarn som kallas holländare, men jag fick nöja mig med rullkniv, sax och mixer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr lyckades jag inte tillräckligt bra med finfördelningen, och hade inte tillräckligt mycket massa så det blev bara ett par papper, men det blev fint det som var.
 
 
 
 

Linnepapper