0 Läs mer >>
Foto: Carina Hansson

Ryggen och hatten på mig vid mitt stånd. Jag fick mycket uppskattning för mina troll, och har anmält mig till 2014 års marknad då jag hoppas på lika fint väder!
 
Det är mysigt med hantverksmarknader. Man packar upp sina grejer, och går en sväng och tittar på de andras (om man hinner...) innan folket börjar strömma till. Förälskar sig förmodligen i någon annans hantverk, och kommer hem med minst lika mycket som man kom dit med... Man pratar lite med grannen, vaktar varandras stånd när man måste iväg och pudra näsan, och frågar lite hur det går för dem omkring. Pratar med besökare, och räknar antalet gånger som någon frågar "Är det voodoo du håller på med" när jag sitter och filtnålar. Nio gånger den här dagen, varav åtta män. Det brukar vara männen som frågar, så även nu, 8 av 9. Jag brukar nästan alltid le och svara att nej, det är akupunktur.
 
Fler bilder från dagen kan ses här:
http://www.handelop.se/2013.html

Skärgårdens dag på Hä...

0 Läs mer >>
"Kan du väva en matta i pastellfärger åt mig?" undrade en klasskamrat. Och jo, jag hade ett trasigt påslakan från åttiotalet och en del pastelliga trasor liggande. Så det blev en pastellkypert:
 
 
 
Som ser ut såhär på plats:
 

Milenas matta

1 Läs mer >>
Ett hantverksföremål är inte bara form och funktion. Det är först och främst mänsklig tid som sparats undan den tomhet våra liv rinner ut i. Inför sitt verk kan människan säga: "Detta är min tid, detta är jag."

Ett favoritcitat: