0 Läs mer >>
Det händer att jag köper en Allers när jag är korsordssugen, och då är det förstås trevligt att bläddra i själva tidningen också. I ett av de senaste numren hade de en bild på en fantastisk kimono i olika afrikanska tyger som mixats, och då blev jag väldigt sugen på att sy en! Mönstret kostade bara 35kr inklusive frakt så det var överkomligt. Fanns i två modeller, en kort och en lite längre. Jag gillar långt, så jag ritade av den versionen av mönstret - och insåg förstås när jag ritat klart allt att jag hade ritat av den näst minsta storleken istället för den näst största. Nåväl, tur att jag kom på det medan jag ritade av, och inte när jag skulle prova!
Jag tycker också om långa ärmar så jag förlängde dem ganska mycket, och fickor är alldeles för praktiska för att avstå så det lade jag också till. Sedan har jag också ett gäng tunna kimono, så jag ville prova att sätta dit ett foder för att få en lite varmare modell.
 
Först hällde jag tyglådan uppochned för att se vad som kunde passa. Mestadels ligger där trasiga kläder och lakan, men några mindre köpebitar som jag har fått eller införskaffat vid något tillfälle finns där också.
 
Till fodret passade det perfekt med flanell-lakanen som jag hade när jag bodde i Aberystwyth, och ett flanell-nattlinne som ganska nyligen förpassats till lådan då hålet under armen var olagbart om det skulle fortsätta vara bekvämt.
 
Till ärmarna och sidostyckena fanns det tillräckligt stora delar, men till bakstycket behövde jag skarva.
 
 
Igår övade jag taktil massage på en väninna, och massagebänken visade sig vara ett hyfsat arbetsbord!
 
 
Selfie under arbetets gång.
 
Färdig! Lite sned och vind med bitvis knöliga sömmar, men otroligt mjuk och skön tack vare fodret. Framstyckena är ett tyg som jag fått vid något tillfälle, ärmarna, fickorna, kanterna och ryggen är trasiga lakan!
 
 
 
 

Återbrukskimono

0 Läs mer >>
Jag tänkte försöka mig på att göra de fyra elementen i trollversion. Det här blir ett jordtroll!
 
 
Ett jordtroll måste ju ha lite jordkompisar, så det fick bli en mullvad och en daggmask!
 
Och så uppfluffning med inverterad filtnål. Tyvärr gick den lite för djupt så jag fick bitvis upp det grå från nystanet jag har som bas, men jag tog en stämpeldyna och färgade det med. Gick bra!
 
 
 
 

Jordtroll