7 Läs mer >>
Dessa vävde jag någonstans i mitten av millenniets första årtionde, kan hända att de finns i tidigare inlägg men jag kan inte hitta dem så jag gör ett till eftersom det är flera som har frågat om just fäll-vävning. Jag fick tipset att väva med otvättad ull, för att den då inte glider ur, och filtar ihop sig lite när de tvättas. De här lockarna kommer från äkta ryafår, så det var extra roligt att göra ryaknutar med den!
Första fällen vävde jag till soldattorpet i Norby, till kökssoffan som jag tyckte var så kall att sitta på. Den gjordes ganska gles, jag gjorde fyra inslag med bomullstrasor innan jag knöt in en rad med ull.
 
 
 
 
 
Sedan vävde jag några sittdynor till mig själv, och för att piffa till dem lite köpte jag tjockt garn som jag lade in i mönster. Basen var jeanstrasor och eftersom de var tänkta till utomhusbruk gjorde jag dem tätare, med en rad ull efter två inslag.
 
 
 Flitigt använda!
 
Dessa används också, vävda till fotografen Charlotte Frisells mamma:
 
 
 
 
 
 

Ryafällar

0 Läs mer >>
 
Ett paket med Studio Pack Green MC1 från Living Felt i USA kom i veckan, och jag ville genast testa! Sex olika gröna färger blandades ihop, filtades hårt och bearbetades sedan med inverterad fltnål. Försiktigt accentuerade jag öron, armar och fötter med den finaste 42-nålen.
 
Såhär ser det ut som mossa, men ute i naturen ser jag att naturlig mossa är mycket gulare... Men vad gör det!
 
 
 
 

Mosstroll

0 Läs mer >>
Flera av mina kollegor tycker att det verkar kul att filtnåla, så jag hade en liten workshop för tre av dem en februaridag. En behövde åka till jobbet efter bara ett par timmar så hon kom inte så långt, men vi andra höll på i sex-sju timmar och kom så här långt.
 
Jag fortsatte förstås på egen hand. Hade först tänkt göra ett väldigt enkelt ansikte som jag brukar, med liten rund näsa och bara svarta och vita ögon, men den här damen ville något annat!
 
Jag målade läpparna istället för att försöka pilla dit ull.
 
 
En liten påskhare kröp upp i famnen!
 
 
Hatt på g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påskkäring och worksh...

0 Läs mer >>
Jag har gjort flugsvamptroll förut, men alla är sålda och jag vill gärna ha med ett sådant i den bok jag planerar göra om olika sorters troll så det fick bli ett till!
 
 
Hatten tar faktiskt längst tid att göra, för det tar LÅNG tid att få hatten så fast som jag vill ha den.
 
Prickarbete på gång på frukostrasten på jobbet.
 
 
 

Flugsvamptroll

0 Läs mer >>
Den här gången testade jag att ha tvättad, okardad ull som kärna och vira lite gul kardad ull omkring, och filta i maskin. Det blev inte helt lyckat eftersom det filtade sig olika - det blev liksom en liten hård ullboll inuti ett hårt ullskal med en massa luft emellan... Jag provade samma sak samtidigt med en annan typ av kardad ull, och det gick alldeles utmärkt. Nåväl, ingen skada skedd, det var bara att nåla ihop.
Jag lade lite angelina-fiber utanpå som jag täckte och därmed fäste med regnbågsfärgerna.
 
 
 
 
Öron brukar jag lägga ganska lång tid på, men nu våt-tovade jag två små röda bitar och rullade ihop dem. Blev jättebra och gick snabbt!
 
 
Tanken med Angelina och den gula basen var att gå över hela figuren med en inverterad filtnål för att fluffa upp den. Jag ville nämligen åt den lite suddiga, disiga känslan med en aning av glitter här och var.
 
 
 
Den här vill jag ut och fotografera i solen någon dag, men tills vidare får de här vinterbilderna duga!
 

Regnbågstroll