1 Läs mer >>
Sommaren 2008 gick jag en kurs i skaftväxling på Gamleby Folkhögskola. Tekniken gjorde det lätt att väva mönster i dubbelväv, men krävde en stor mängd små löst hängande metallbrickor i vävstolen. Jag hade mina farhågor men ville ändå testa - och efter en stund var de få brickor jag hängt upp på prov förvandlade till ett ormbo av en förtjust tvååring.

Istället byggde jag en egen enkel dragrustning. Betydligt pilligare, men resultatet är detsamma. Först vävde jag en dopfilt åt mina väninnors dotter Signe:


(Nyss nedklippt)


(filtad i tvättmaskin och uppruggad med skurborste)

och sedan blev det en filt åt en liten nyfödd Elsa. Jag påbörjade den innan hon föddes, så då fick det bli en text som skulle passa vem det än var som kom ut!


Nyss nedklippt och avslutad i kanterna


Det läskigaste - i tvättmaskinen!



Nytvättad...


... och uppruggad!

Signes och Elsas filt...

0 Läs mer >>

I september fick jag ett lapp-ryck igen och började sy ett gäng småkuddar, 35x35cm, som jag tänker försöka sälja på årets höstmarknad på Norby Soldattorp den fjortonde november. Får jag dem inte sålda, så behåller jag dem gärna själv! Eller lägger i presentskåpet.

(oktober 2010)





April 2010: De flesta har jag givit bort eller behållit själv, fyra sålde jag på en marknad i söndags och några få ligger kvar i present/marknadslagret. En rolig detalj är att stjärnorna på det mörkblå tyget lyser i mörkret! Det upptäckte jag av en slump, då dottern fick den stora Pippikudden till sängen.

Små kuddar

0 Läs mer >>
Jag har tidigare haft en kombinerad musik/hantverk/lajvblogg, men dels slutar lösenordet att fungera varje gång jag vill logga in, dels kan jag inte ladda upp bilder i det format jag vill. Så nu påbörjar jag mitt arbete med att flytta över allt till blogg.se. Här kommer jag att lägga upp gammalt och nytt hantverk, och vill ni läsa mer om mina instrument och funderingar kring musik, så hänvisar jag till

quartettino.blogg.se

Välkomna hit!