0 Läs mer >>
En väninna har en enorm golvkudde som är ganska svår att hålla ren. I inflyttningspresent till nya hemmet sydde jag ett överdrag åt den, som dessutom är fodrat och var otroligt otympligt. Som tur var passade det.
 
 
Som knäppning använde jag skjortknäppningar. Fiffigt, tycker jag! Så slapp jag sy knapphål och sy i knappar!
 
 

Stooort kuddöverdrag

0 Läs mer >>
Efter att ha broderat ett pachisispel till en väninna, så bestämde jag mig för att göra ett åt mig själv också. Det mesta har jag broderat på lektionstid under en utbildning.
Och jag ber återigen om ursäkt över att bilderna hamnar uppochned. Jag vet inte varför det blir så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pachisi nr2

0 Läs mer >>
 
 
 
Det här var ett riktigt UFO, UnFinishedObject. Tyget vävde jag 2004 i samma varp och med samma velourgarn som Emmas och Björns bröllopskudde. Jag började brodera hösten 2012, men så kunde jag inte hitta det svarta garnet som jag var säker på att jag hade mer av någonstans. Inte ens en ordentlig garnsortering lockade fram det så jag köpte nytt, och häromdagen fick jag ett ryck och gjorde klart den. Melodin är också egenkomponerad och heter Malins rondo. 
Remmen är brickvävd, och det gick förvånansvärt smidigt att väva med velourgarnet som både varp och inslag.
 
Jag ber om ursäkt för att bilderna är på sniskan. Det är de inte i mitt bildarkiv och jag vet inte hur man vrider på dem.
 
 
 

Musikväska

0 Läs mer >>
 
 
195x125 rutor
 
Bården har jag delvis lånat mönstret till, annars är det egen design. De fyra väderstrecken på kinesiska. Tog ett år att göra, med pauser visserligen, men det är hundratals timmar bakom denna.
 
 
 
 
 

Dockskåpsmatta med vä...

0 Läs mer >>
Julklapp till min syster i ett underbart garn från Wales.
 
 En av de vackraste varpar jag haft uppspänd på länge!
 

Annelis sjalpläd