0 Läs mer >>
En kollega besökte Korps i Söderköping och tyckte att det här såg ut som trollfärger, så hon köpte dem åt mig. Jag ville tacka henne genom att göra ett litet troll av dessa färger.
 
 
 

Lilltroll

0 Läs mer >>
En väninna köpte en himla massa ull åt mig på en hobbyaffärs utförsäljning, så jag hade en rejäl hög med den här härligt gröna färgen. Kroppen nålade jag under Eurovision Song Contest semifinal 2 samt finalen, och då hade jag ännu inte bestämt mig för vad det skulle bli, annat än att jag ville använda de härliga gröna ull-lockarna från Heidifeathers. Kanske ett moss-troll? Ett träsktroll, ett grönt skogstjärntroll? Det var först när jag hade format öronen och skulle börja med näsan som jag kände att det här ville bli ett lövtroll!
 
Nerverna på bladen gjorde jag av silkesfibrer.
 
 
Och så en rejäl kalufs på det! Tack vare att näsan och öronen är relativt enkla så gick det här trollet ovanligt snabbt att göra!
 
 
 
Uppdatering - efter några veckor i bokhyllan så har håret liksom tagit överhand, så att det känns som om löven kommer i skymundan. Därför fick det bli en snagg idag!
Känns bättre. Mer löv, mindre hår.
 

Lövtroll

0 Läs mer >>
En väninna undrade om jag kunde göra en drake åt hennes dotter som fyller år i sommar. Gärna i turkos/blått. Jag tycker inte om turkos, så det tog mig ett tag att göra den helt enkelt för att det inte var roligt, men jag är ändå nöjd med resultatet!
Jag provade att lägga Angelina-guldfibrer på dessa också, men det såg bara plastigt och hemskt ut och vingarna blev alldeles för fluffiga när jag försökte arbeta in fibrerna med nålen, så jag tog helt enkelt bort guldet. Man KAN få vingarna ordentligt styva genom att tova/nåla dem riktigt hårda, men jag ville testa om jag kunde behålla vingarnas skirhet men ändå få dem hårda genom att dränka dem i en lösning av trälim och vatten och sedan låta det torka.
Det doftade fortfarande ull och såpa efter att det torkat, och jag fick den effekt jag ville ha! Ett skosnöre i rätt nyans var pricken över i. Vad mottagaren tycker återstår att se, hon fyller inte förrän i augusti.
 
 

Drakhalsband

0 Läs mer >>
 
Måste förstås göra ett lakritstroll!
Som håller i en lakritsrot. Sedan fick det bli två lakritsrötter för balansen.
 
 
Hade först funderingar på att göra det lite likt Filurs kompis i serien om Pellefant, men tänkte att lakritsremmar nog blir bättre! Dvs, svart akrylullgarn.
 
Här fick det bli en näspiercing också!

 

Lakritstroll!

0 Läs mer >>
Vilken perfekt månad för en solutmaning! Den här majmånaden måste ha slagit rekord!
Vinnare av omröstningen blev sol, och eftersom jag är inne på troll så fick det bli ett soltroll. Steg ett var att beställa lite material från Heidifeathers.com. Hittills har jag använt tre sorters nålar - fine, medium och large - men har nu upptäckt att det finns en hel värld av nålar. Inverterad, stjärnformad, vriden, och med ett större spann på hullingarnas storlek än de tre jag använt. I filtnålningsgruppen pratades också om Angelina fiber, en sorts skimrande nylonfiber i regnbågens alla färger som man ska kunna jobba in i ullen på något sätt men det är tydligen rätt svårt. Jag ville dock testa för solglitter. Passade också på att köpa lite mer silke till olika hårfärger, och annat roligt.
Tio olika sorters nålar
 
Det rosa är en sorts nålpenna med plats för 1-3 nålar, som ger ett något bättre grepp än att hålla nålen direkt i handen. Det finns hållare för en nål också men jag är inte riktigt vän med dem.
 
Det första jag gjorde var att välja ut ett gäng röda, orangea och gula nyanser av ull och silke och blanda ihop det med Angelina-fibrerna.
 
En karda var bra att blanda med!
 
Gärna i skogen.
 
Färdigblandad ull att göra kroppen av.
 
Färdig kropp.
 
Dags för solstrålar! Jag tovade dem med vatten och såpa tillsammans med silkesfibrer. En härlig dag på soldattorpet i Norby!
 
Jag gjorde ett par turkosa drakvingar också när jag ändå höll på.
 
Därefter dags för att försöka smälta in Angelinafibrer i ullen. Om jag gjorde enligt anvisningarna så fungerade det inte alls, så jag höjde värmen, och då...
...blev det sådär. Sänkte värmen igen och visst smälte nylonet, men inte alls att det smälte ihop med ullen så som det skulle göra, utan den lade sig liksom ovanpå som ett gyllene spindelnät.
 
Montering. Här syns guldfibrerna, det kändes plastigt så jag bestämde mig för att även solstrålarna och armsolstrålarna skulle gås igenom med en inverterad filtnål.
 
Egentligen var jag ganska nöjd med själva strukturen på det tovade, förutom att det såg så plastigt ut med guldet ovanpå. Det måste åtgärdas!
 
Jämförelse mellan högra och vänstra solstrålearmen. Och området på bröstkorgen är inte uppfluffat med den inverterade nålen, vilket visar tydligt hur stor skillnad det faktiskt blir. Jag ville ha den fluffig, för att få känslan av en riktigt het sommardag då luften liksom dallrar och allt blir lite suddigt.
 
Närbild
Jag fotograferade på väg till jobbet, och ställde sedan trollet på fikabordet. En kollega trodde att det var eldsflammor, och det skulle förstås lika gärna kunna ha varit ett eldtroll men jag har andra planer för ett sådant, så håll utkik!
 
 
 
 
 

Majutmaning 2018 - So...