0 Läs mer >>
En dag på jobbet pratade vi om pinsamma händelser, och åldersnojor, och det hela slutade i att jag blev utmanad - kunde jag göra superhjälten Farmor Långkalsong? I svarta långkalsonger, med tros-skydd som ramlade ur skon, med vilt, lockigt mörkt hår, en superhjältedräkt (vad kan vara mer superhjältigt än vita sjukvårdspersonakläder!) och en rosaprickig mantel! Klart jag kunde. Men jag hade ingen lust att lägga ner så mycket tid på henne, när jag har så många andra projekt på gång, så två timmar tog det att sno ihop denna docka. Inte i närheten av den kvalitet som jag skulle vilja släppa ifrån mig, så för att göra henne lite tåligare har jag doppat henne två omgångar i skulpturlim. Så får vi se om hon håller för beundrande händer på jobbet!
 

Farmor Långkalsong

0 Läs mer >>
Den här garnkatten fick jag för över fyra decennier sedan, och tyckte att den var så så fin! Visst äger den fortfarande en viss trasgrann charm, men paljettögonen har ramlat av, färgerna har bleknat och den är aningens mer hopsjunken nu så jag tänkte att jag skulle transformera den!
 
Här inuti är nu katten.
 
 
På Myrornas köpte jag lite kopparföremål som jag tycker är trevligt att sammanfoga med mina troll på ett eller annat sätt. De små kopparna vet jag inte vad de varit till - för breda för att vara ljusstakar, för metalldoftande för att vara något att dricka ur. Men för tio kronor styck kunde jag inte låta bli, så jag tänkte att ett troll kunde få vara vattenhämtare, och ha armarna runt dem. Lekte också med idén på att sätta den tredje på huvudet, antingen som vattenkärl eller som hatt.
 
 
 
Men när frisyren var på plats - så här började jag, med ullklipp som jag köpt från Ullförmedlingens medlem:
 
 
 
- så blev frisyren för söt för att döljas av en hatt!
 
Jag gjorde klart håret på jobbet, och hittade några fina fotomiljöer på hemväg som jag använde trots att det egentligen inte var helt färdigt. Hen har ju inget bling, och det vill troll ha!
Bär hem snö att smälta
 
 
 
 
 
Hen ska egentligen bära hem vatten, men kommer alltid hem med en massa annat istället som var roligare.
 
Nu är det färdigblingat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vattenbärare

1 Läs mer >>
Jag fick ärva en del garn efter min syster, som jag misstänker är någon sorts akrylblandning. Passar utmärkt som kärna till ett skogsrå!
En rejäl hylla tyckte jag att hon skulle ha!
 
 
Tårna fixade jag till på resan till min musikkurs.
 
Frisering på gång
 
 
Tur att skogsrån är varmblodiga, för det var tretton minus när jag tog dessa foton!
 
 
Inte alla arter har svans, och inte alla har hål i ryggen men denna har det sistnämnda.
 
 
 
 
För den internationella publiken som ibland kan vara lite prydare, så tog jag detta foto!
 
 
 
 
 
 
 
 

Skogsrå 2

0 Läs mer >>
Via Ullförmedlingen på facebook köpte jag en hel låda lockar från gotlandsfår. Jag blev sugen på att göra något av dem genast, så det fick bli ett lurvtroll!
 
 
 Jag började med att löst nåla ihop två bollar, som jag...
filtade i tvättmaskin och torktumlare. Resten nålades som vanligt, men onödigt att lägga tid på basen när det går att göra snabbare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ser skönt ut med vinterpäls!
 

Lurvtroll

0 Läs mer >>
En väninna hade sett en liten krubb-grupp på instagram där lilla jesusbarnet låg i ett valnötskal. Det lät jag mig inspireras av! Figurerna jag visades hade inga ansiktsdrag alls, bara runda ullkulor som huvuden, och sådant tycker jag är ganska läskigt och i mitt tycke också opersonligt. Jag förstår vitsen med att låta betraktaren tolka in det de känner i till exempel montessoridockor, men jag vill ge mina figurer personlighet så det blev helt mitt eget stuk på dem.
 
 
 
 
 
 
 
 
Extra roligt att den här gruppen hamnade hos en präst!
 
 
 
 
 
 
 
 

Krubba

0 Läs mer >>
 
Sonen önskade sig ett istroll, och de silvriga Angelina-fibrerna kom bara någon dag innan hans födelsedag så jag slängde snabbt ihop denna. Jag kommer troligen att försöka mig på ett mer avancerat istroll så småningom, men ändå rätt nöjd med känslan i de hängande istapparna!

Istroll

0 Läs mer >>
Jag provade att sätta i ett örhänge, men det blev för tungt för det lilla trollet som då välte!

Fler småtroll

0 Läs mer >>
Jag testade att göra en lite enklare kropp, och detta fick bli en skyddsängel. Jag satte på en gloria också senare för att jag tyckte att det fattades något, men just nu hittar jag inget foto på det. Inte riktigt nöjd med proportionerna men ansiktet blev fint!
 
 
 
 
 
 

Större skyddsängel

0 Läs mer >>
När jag fick glänsande silke och glittrande angelina-nylonfiber, så inspirerades jag att göra ett soltroll! Först gjorde jag en blandning av de olika fibrerna med kardor:
 
Själva solstrålarna tovade jag med vatten och såpa vid soldattorpet en ljuvligt varm vårdag:
 
 
 
Detta var grunden, sedan använde jag den inverterade filtnålen till att rugga upp allt för att få den lite soldisiga känslan.
 
 
 
 

Soltroll

0 Läs mer >>
 

Novemberutmaning: En ...

0 Läs mer >>
I oktober hade jag fullt upp med annat och var dessutom sjuk, så jag orkade inte mer än slänga ihop ett litet löv till oktoberutmaningen. Men ibland är det enkla också väldigt effektfullt!
D
 
Den fick bo på bordet i fikarummet på jobbet!
 
 

Oktoberutmaning - hös...

0 Läs mer >>
Liten fantasiuggla.
 
I mellandagarna nu under julhelgen så träffade jag två gamla klasskamrater. En av dem har nålat mycket men aldrig en uggla, den andra har aldrig nålat alls men tyckte det såg roligt ut, så snart satt vi alla tre och "ugglade!"
 
 

Septemberutmaning - u...

0 Läs mer >>
Den här var väldigt rolig att göra!
 
 

Trädnymf

0 Läs mer >>
Jag ville prova att göra figurer med piprensare som skelett. Den här första tomten känns inte riktigt som jag, och jag tycker att huvudet är för stort i proportion till kroppen. Den gav jag bort i julklapp.
 
Den här har mer av mitt uttryck i sig! Jag tog tid, bara på kul, och den tog tre och en halv timme att göra.
 

Två tomtar och en pep...

0 Läs mer >>
Tanken var egentligen att hitta en stor blå tekopp på loppis och göra ett litet landskap i, men dels var det så varmt att jag inte orkade leta efter koppar, dels var det nu jag började gå dock-kursen på nätet och var helt uppslukad av det, så jag slängde ihop en liten symbolisk säl!

Juliutmaning - marint...

0 Läs mer >>
Kunde jag göra ett halsband med en pingvin, undrade en väninna. Klart jag kunde!

Pingvinhalsband